چراغ سبز تاج برای تداوم حضور شمسایی در تیم ملی فوتسال زمستان سرد تهران در انتظار گوستاوو بلانکو | مهاجم آرژانتینی در لیست خروج تاج: بازگشت میزبانی تیم‌های ایرانی منوط به برقراری پرواز‌های بین‌المللی است این موسیمانه به بازگشت استقلال دل بسته است | نور امید در دل مرد آفریقایی رضاییان، ۴۸ ساعت دیگر در تمرینات استقلال | ۷ مصدوم روی دست آبی‌ها تاج: خراسان رضوی باید یک تیم لیگ‌برتری منحصربه‌فرد داشته باشد واکنش سرمربی لیورپول به احتمال جدایی صلاح گران‌ترین هافبک دنیا در فکر جدایی از چلسی واکنش نیمار به مصدومیت دوباره خلیل موسوی، رئیس هیئت فوتبال خراسان رضوی شد+ فیلم نویدکیا در راه بازگشت به رفسنجان؟ استقبال باشگاه ذوب‌آهن از استعفای ربیعی پرسپولیس از لوکادیا خیری ندید یک زمین چمن پرخاطره در مشهد تبدیل به چمن مصنوعی شد | سیاه و سفید چمن‌شدن زمین خاکی حر ۱۹ مسابقات رنکینگ اسنوکر کشوری در مشهد آغاز شد چند ساعت تا جنجالی ترین انتخابات ورزش استان| پایان بلاتکلیفی فوتبال خراسان! سرنوشت ستاره کره‌ای تاتنهام مشخص شد پدیده برزیلی در فکر ترک رئال مادرید نتیجه بازی استقلال و الهلال عربستان(۱۴ آبان ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| شکستی قابل پیش بینی ویدئو خلاصه بازی استقلال و الهلال عربستان(۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه بازی پرسپولیس و الغرافه(۱۴ آبان ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| گل‌نزن‌ها! ویدئو خلاصه بازی پرسپولیس و الغرافه(۱۴ آبان ۱۴۰۳) پیشنهاد نجومی به گل محمدی برای ترک فولاد
سرخط خبرها

نوستالژی| قعرنشینی ابومسلم در لیگ ناتمام تخت جمشید

  • کد خبر: ۷۵۷۹۵
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
نوستالژی| قعرنشینی ابومسلم در لیگ ناتمام تخت جمشید
پایان حضور سیاه‌جامگان در لیگ ششم تخت جمشید که با حواشی ریز و درشتی همراه بود و به پایان نرسید.

حسین نخعی شریف | شهرآرانیوز؛ مرور لیگ ششم تخت‌جمشید هم مثل خود این مسابقات دچار وقفه شد تا به‌خوبی حال‌وروز آن روز‌های فوتبال عینیت یابد.


نماینده خراسان پس از صعود به لیگ دسته‌اول چنان‌چه در هفته‌های پیش گفتیم، در اولین گام ۱۲اسفند۵۶ کارش را با تساوی در اهواز آغاز کرد و پس از آن در برابر برق در شیراز و شهباز در مشهد تن به شکست داد و پس از کسب یک امتیاز مقابل بانک‌ملی در ورزشگاه سعدآباد، همچون سایر تیم‌ها به استراحت رفت تا حشمت‌خان مهاجرانی آسوده به کار تیم‌ملی بپردازد. پس از بازگشت تیم‌ملی از جام‌جهانی۱۹۷۸ آرژانتین، مجدد چرخ فوتبال به حرکت درآمد و ابومسلمی‌ها اول‌تیر۵۷ با تساوی ۱ بر ۱ در تبریز مقابل تراکتورسازی هفته پنجم را پشت‌سر گذاشتند.

 

شکست مقابل پرسپولیس و کسب پیروزی مقابل هما و دارایی حاصل ۳ هفته حضور متوالی ابومسلم در تهران بود. مشکی‌ها هفته نهم را با شکست سنگین ۳بر ۱ در سعدآباد مقابل ماشین‌سازی سپری کردند و پس از آن هم مقابل تاج در خانه تن به شکست دادند. ابومسلم در هفته یازدهم در اصفهان به‌مصاف ذوب‌آهن رفت و در دیداری نفس‌گیر ۳بر۲ پیروز شد، اما هفته بعد در مشهد در مقابل نفت‌آبادان تن به شکست داد تا در رده چهاردهم جدول جا خوش کند. اینک ادامه مرور این رقابت‌ها.


شکست خانگی در آخرین بازی

هفته سیزدهم ششمین دوره جام تخت‌جمشید درحالی آغاز شد که ۲ دیدار لغو و مکان یک مسابقه نیز تغییر کرد! درحالی‌که قرار بود دربی پایتخت میان ۲ تیم قرمز و آبی برگزار شود، هرچند به‌طور رسمی علت این اتفاق اعلام نشد، همه می‌دانستند باتوجه‌به قیام همه‌گیر مردم به‌ویژه در تهران، نهاد‌های امنیتی اجازه برگزاری این مسابقه را نداده‌اند. در مشهد، اما سیاه‌جامگان خراسانی بار دیگر در ورزشگاه خانگی به میدان رفتند. جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۵۷ و این‌بار به‌جای جنوب، میهمانشان از شمال کشور بود. قو‌های سپید انزلی که در میانه جدول قرار داشتند، برای تک‌امتیاز گام به میدان گذاشتند و در مقابل، ابومسلم برای پیروزی مصمم بود.

 

آن‌ها، ولی در این بازی عسگرخانی را نداشتند، پس از مدت‌ها مجید تشرفی از بند مصدومیت رسته و به‌جای دفاع در نوک حمله قرار گرفته بود تا سیدمهدی قیاسی تیمش را با ترکیب هجومی روانه میدان کند، اما اکبر میثاقیان روی ارسال کرنر با ضربه سر دروازه تیم سابقش را گشود تا پس از آن سیاه‌جامگان ۸۰ دقیقه حمله کنند و البته ره به‌جایی نبرند! شکستی که کام ۷۰۰۰ تماشاگر حاضر در ورزشگاه را تلخ کرد به‌گونه‌ای که به نشانه اعتراض دقایق پایانی بازی ورزشگاه را ترک کردند. آن‌ها در اواسط نیمه دوم حتی به تشویق‌های داریوش بوقی هم توجهی نداشتند و طفلک بوقچی ابومسلم اولین‌بار در گوشه‌ای نشست و با حسرت چشم به زمین دوخت و اشک ریخت. شاید هم به‌یاد عشق بربادرفته‌اش در زندگی، چشمانش خیس شد!


و بازهم تعطیلی لیگ

جمعه ۳ شهریور طبق برنامه ابومسلم می‌باید میزبان تیم رستاخیز خرمشهر باشد؛ تیمی که فصل قبل برای صعود به دسته‌اول ۲ دیدار جنجالی و پرحاشیه را مقابل سیاه‌جامگان پشت‌سر گذاشته بود، اما فدراسیون فوتبال به بهانه تقارن بازی‌های این هفته با شب‌های قدر و پس از آن اردوی تیم‌ملی برای برگزاری دیدار دوستانه مقابل تیم‌ملی شوروی ۲ هفته بازی‌ها را تعطیل اعلام کرد. در اطلاعیه فدراسیون فوتبال آمده بود این مسابقات پس از برگزاری مسابقه با شوروی تا اوایل آذر ادامه دارد و پس از آن مجدد برای شرکت تیم‌ملی در بازی‌های آسیایی تایلند تعطیل می‌شود و ادامه آن از اواسط دی پیگیری خواهد شد.


حکومت نظامی مانع شروع لیگ

پس از مصاف تیم‌ملی متحول‌شده در مقابل شوروی، فدراسیون فوتبال پس از ۳ هفته تعطیلی مسابقات دوباره برنامه هفته چهاردهم این رقابت‌ها را اعلام کرد. طبق این برنامه سیاه‌جامگان خراسان باید در ساعت ۱۶:۳۰ جمعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ در ورزشگاه خانگی‌اش سعد‌آباد به‌مصاف رستاخیز خرمشهر می‌رفت. شهباز با نیرو، پرسپولیس با ذوب‌آهن در تهران و ماشین‌سازی با دارایی در تبریز و ملوان نیز با بانک‌ملی در انزلی رقابت می‌کردند و البته تراکتورسازی و نفت‌آبادان و تاج و هما هم ۲ روز بعد دیدار داشتند. دیدار پاس و برق‌شیراز هم به‌دلیل شرکت پاسی‌ها در تورنمنت کره‌جنوبی به زمان دیگری موکول شده بود، اما به‌دلیل اعلام حکومت نظامی به‌جز یک دیدار، سایر مسابقات لغو شد و فقط در انزلی مسابقه ۲ تیم برگزار شد تا بدین‌گونه آخرین رقابت لیگ ششم رقم بخورد.


تلاش بی‌فرجام

پس از حدود یک‌ماه بلاتکلیفی و انجام تمرینات نامرتب تیم‌ها، فدراسیون فوتبال روز‌های ۱۳، ۱۴ و ۱۶ مهر را دوباره برای برگزاری رقابت‌های هفته چهاردهم اعلام کرد، اما این‌بار هم زور فدراسیون کارگر نیفتاد و بازهم رقابتی برگزار نشد و نحسی ۱۳ دامن لیگ ششم را گرفت و پرونده این رقابت‌ها برای همیشه نیمه‌تمام ماند. پس از مدت کوتاهی کامبیز آتابای پس از ۶ سال ریاست بر مسند فدراسیون فوتبال از سمت خود استعفا کرد و درحالی‌که قرار بود هوشنگ دیده‌بان، دبیر پرتلاش این فدراسیون، امور را با عنوان سرپرست تا رقابت‌های آسیایی بانکوک به پیش ببرد، او هم استعفا کرد و چراغ فدراسیون فوتبال تا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خاموش شد.


۹امتیاز از ۲۶نمره

در پایان این لیگ ناتمام شهباز از ۱۲ بازی با ۱۸ امتیاز صدرنشین بود و تیم‌های پرسپولیس و تاج با همین تعداد بازی و ۱۷ امتیاز در تعقیب شهباز بودند. پاس با ۱۳ بازی و ۱۶ امتیاز، ملوان از ۱۴ و نیروی اهواز از ۱۳ بازی با ۱۵ امتیاز، ماشین‌سازی و تراکتورسازی از ۱۲ بازی با ۱۲ امتیاز، نفت‌آبادان و بانک‌ملی و برق‌شیراز با ۱۲ امتیاز از ۱۳ بازی (نفت از ۱۲ بازی) در رتبه‌های سوم تا دوازدهم قرار داشتند و تیم‌های رستاخیز خرمشهر با ۱۰، ابومسلم با ۹، دارایی و هما با ۷ امتیاز ۴ تیم پایانی جدول بودند که دارایی یک بازی کمتر داشت و ۳ تیم دیگر این میزان امتیاز را از ۱۳ بازی کسب کرده بودند. در هفته آینده به تحلیل فنی ابومسلم در این مسابقات خواهیم پرداخت تا پرونده تیم‌های باشگاهی استان از اولین حضور در مسابقات باشگاه‌های کشور در سال۱۳۴۹ تا پایان جام تخت‌جمشید در سال۱۳۵۷ را تکمیل کرده باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->